(T)huis in Delfzijl

‘Als er iets gebeurt, heb ik een probleem, zonder lift.’

19 oktober 2020

Van Balticflat twee hoog naar een benedenwoning in de Schrijversbuurt. Begin volgend jaar verhuist de 80-jarige heer Sauselé.  

‘Ik ben niet happig op verhuizen’, vertelt de heer Sauselé: ‘maar wat moet, moet’. En dus koos hij voor een hoekhuis in de Schrijversbuurt tegenover zijn huidige flat. Het huis zag er op de plattegrond wel goed uit. En dat hij zelf mocht kiezen hoe de keuken en de badkamer zouden worden, vond hij ook leuk. Over de bijbehorende tuin is hij minder enthousiast: ‘Die moet ik onderhouden. Ik ben tachtig’.

Meneer Sauselé in zijn woonkamer van de Balticparkflat.

Liever een flat
De heer Sauselé had om die reden liever naar een flat gewild. Bijvoorbeeld die naast Van Julsingha. ‘Daar kijk je uit over de voetbalvelden’, vertelt hij. Dat leek hem wel wat. Ook de appartementen in de Spoorstraat spraken hem aan. Maar toen hij zich daarvoor wilde inschrijven werd hij ziek. Zijn ingevulde formulier bereikte Acantus daarom niet. En eenmaal weer opgeknapt, bleken alle woningen daar al aan andere huurders te zijn toegezegd. 

Verhuizen
‘Ik vraag mijn familie om mij te helpen verhuizen’, verzucht de heer Sauselé. ‘Ik weet het anders niet. Ik hoorde van mijn jongere broer van 71, dat Acantus mij misschien wil helpen. Ik laat het maar op mij afkomen… Zelf ben ik wel begonnen met opruimen. In dertig jaar verzamelt een mens heel veel spullen.’

Geen lift
De heer Sauselé is zich overigens bewust van het grootste nadeel in zijn huidige flat. Er is geen lift. ‘Ik word ouder. Als er iets gebeurt, heb ik een probleem. Hoe kom ik dan op twee hoog?’ En dan maakt de heer Sauselé de balans op: ‘Vanuit dat perspectief is het toch goed om binnenkort te verhuizen’.

Meneer Sauselé kijkt vanuit de huidige woning uit op zijn nieuwe woning.

Heeft u hulp nodig bij uw verhuizing? 
Een verhuizing heeft veel impact. Heeft u voldoende hulp bij het verhuizen?