(T)huis in Delfzijl

Park Delfzicht

Status: Bestemmingsplan-procedure
Programma:circa 45 huurwoningen en circa 90 koopwoningen
Type:Vrijstaand, halfvrijstaand, rijwoningen
Ontwikkelaar:Nog te bepalen
Planning:Planvorming: 2023
Start verhuur: zomer 2024 (naar verwachting)
Start bouw: eind 2024 (naar verwachting)

Op het terrein van het voormalige Delfzichtziekenhuis komt een nieuwe woonbuurt: Park Delfzicht. Het wordt een park om in te wonen, bestaand uit zes woongebieden met in totaal circa 135 woningen.

Het woonprogramma wordt divers met ruimte voor jong en oud, huur en koop. Zo komen er vrijstaande woningen, halfvrijstaande woningen en rijwoningen. Een aantal woningen is ook levensloopbestendig.


Actueel

Om woningbouw mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan nodig. Het ontwerp-bestemmingsplan heeft ter inzage gelegen. U kunt dat plan hier bekijken. Eén van de bijlagen is het Beeldkwaliteitsplan. Daarin staat informatie over bijvoorbeeld het parkeren, speelvoorzieningen, openbare verlichting en het groene karakter van de nieuwe wijk. Momenteel wordt het bestemmingsplan inclusief bijlagen definitief gemaakt. Daarna moet het door de gemeenteraad vastgesteld worden.

Kenmerken
Gevarieerd woningaanbod
Aardbevingsbestendig
Gasloos

Over Park Delfzicht

Park Delfzicht ligt tussen de bestaande woonwijken van Delfzijl West en het groen van het Tuikwerderrak. De locatie is goed ontsloten via de Jachtlaan en de Hogelandsterweg en ligt op slechts enkele fietsminuten van zowel het centrum van Delfzijl als van station Delfzijl West. Vanuit de buurt loop je zo het Tuikwerderrak in of naar het Damsterdiep.

Schetsontwerp Park Delfzicht
Het voormalige Delfzichtziekenhuis, inmiddels gesloopt
Impressies Park Delfzicht