(T)huis in Delfzijl

Kroonstad

Er wordt gewerkt aan een nieuwe woonbuurt op de plek van de oude bedrijfsgebouwen op het voormalige Ubbensterrein, wat nu Kroonstad heet. Door de sloop van deze bedrijfshallen ontstaat ruimte voor een nieuwe buurt aan het water, dicht bij het centrum.

Kroonstad heeft een rijke historie van een scheepswerf, een steenfabriek, een houtzagerij en houthandel.

Op loopafstand van het centrum en dichtbij het Damsterdiep en het Eemskanaal worden hier diverse woningen en appartementen gebouwd, zowel koop als huur. Acantus neemt de huurwoningen voor haar rekening. Alles wordt gebouwd volgens de
laatste duurzaamheidseisen voor een laag energie
verbruik.

Programma
De nieuwe woonbuurt is voor starters, doorstromers, gezinnen en senioren. Er komen zowel huur- als koopwoningen. Het aanbod wordt gevarieerd: vrijstaande woningen, appartementen en rijwoningen.

Stadswoningen
Er komen 17 ruime grondgebonden koopwoningen van twee woonlagen met een kap. De meeste woningen hebben uitzicht op het Damsterdiep. Enkele woningen liggen aan de Nieuweweg. Parkeren kan op de parkeerplaats achter de woningen. Deze woningen zijn zeer geschikt voor gezinnen.

Medio 2024 zijn de plannen klaar.
Start verkoop: medio 2024
Start bouw: eind 2025

Appartementen Damsterdiep
Aan het Damsterdiep komt een luxe appartementengebouw. 17 grote en luxe koopappartementen met uitzicht op het water. Per laag worden 2 of 3 exclusieve appartementen gebouwd met op de bovenste woonlaag een groot penthouse. Parkeren kan op eigen terrein naast het gebouw. De appartementen zijn 90-140 m2 groot en zeer geschikt voor senioren en duo’s.

De plannen zijn eind 2023 klaar.
Start verkoop: eind 2023
Start bouw: voorjaar 2024

Appartementen Nieuweweg
Aan de Nieuweweg komt een appartementengebouw met vier woonlagen. Het gebouw krijgt 24 koopwoningen. Parkeren kan op het achterliggende terrein naast het gebouw.
De appartementen zijn 80-110 m2 groot en zeer geschikt voor senioren, alleenstaanden en duo’s.

Start verkoop: medio 2024
Start bouw: begin 2025

Appartementen Eemskanaal
Aan het Eemskanaal worden 13 koopappartementen gebouwd. Luxe appartementen, waarvan een groot deel uitzicht heeft op het water. Het appartementengebouw
krijgt drie tot vier bouwlagen. Parkeren kan in de directe nabijheid en in de omgeving van het gebouw. De appartementen zijn 90-110 m2 groot
en zeer geschikt voor senioren, alleenstaanden, duo’s en kleine gezinnen.

De plannen zijn medio 2024 klaar.
Start verkoop: begin 2025
Start bouw: medio 2025Stadswoningen met uitzicht op het Damsterdiep

Appartementen Damsterdiep

Appartementen Nieuweweg
Schets van de nieuwe bebouwing van het voormalig Ubbensterrein