(T)huis in Delfzijl

Kwelderland Balg

Droomhuis bouwen in Kwelderland!

Inleiding

Aan de Balg in Kwelderland gaan vier huishoudens gezamenlijk vier woningen bouwen.

Dit noemen we collectief particulier opdrachtgeverschap.

Een collectief particulier opdrachtgeverschap is een optie wanneer u een huis niet alleen wilt (laten) bouwen, maar samen met anderen. Dit kunnen bijvoorbeeld uw huidige buren zijn. Het draait hierbij om een gezamenlijke aanpak. Samen met anderen koopt u een stuk grond en hierop bouwt u meerdere huizen.

Als toekomstige bewoners bent u gezamenlijk opdrachtgever voor een eigen nieuwbouwproject. U heeft voortdurend inzicht en inspraak in de keuze van het bouwsysteem, de bouwmaterialen, het afwerkings- en het kostenniveau.


Over Kwelderland

In het noordoosten van Delfzijl ligt de woonwijk Kwelderland. De wijk ligt tegen de zeedijk aan en heeft veel groen en waterpartijen. Het is een heus kweldergebied met kreken en slenken. Dit unieke gebied ligt op loopafstand van het centrum van Delfzijl. Het treinstation, winkelcentrum De Wending, woonzorgcentrum BetingeStaete en de Brede School Noord liggen om de hoek. Lekker uitwaaien op de dijk? Na drie minuten wandelen heeft u een weids uitzicht over het prachtige Wad.