(T)huis in Delfzijl

Balticparkflat opgesierd met historische foto’s

8 februari 2021

De Balticparkflat in Delfzijl-Noord wordt aan het einde van dit jaar gesloopt. Daardoor komen nu steeds meer woningen leeg te staan. Om de lege woningen wat leuker aan te kleden en de flat op te fleuren, worden op de ramen van de woningen op de begane grond historische foto’s van de omgeving geplakt.

Geen houten platen, maar mooie foto’s om tegenaan te kijken
Ongeveer de helft van de huurders van de Balticparkflat is al verhuisd. En de rest van de huurders gaat de komende maanden verhuizen. Vóór 1 juli moet iedereen uit zijn of haar woning zijn. In de tussentijd is het natuurlijk wel fijn om niet tegen lelijke houten platen aan te hoeven kijken. Daarom heeft team Delfzijl van Acantus, waaronder bewonersconsulenten Felix en Renate en buurtconciërges Robin en Ernest, in overleg met bewoners een plan bedacht om de woningen leuker aan te kleden.

Al snel bedachten ze het plan om de woningen op de begane grond op te sieren met oude foto’s van Delfzijl, die Berry Mulder vanaf oude dia’s had gedigitaliseerd. De foto’s hebben ze eerst aan huurders van de Balticparkflat voorgelegd en die waren heel enthousiast. Bij het zien van al die oude foto’s kwamen ook leuke herinneringen van vroeger weer naar boven.

Inmiddels hangen er foto’s op de ramen van drie woningen op de begane grond van de flat. Alle 11 woningen op de begane grond van de flat worden ‘beplakt’ met historische foto’s zodra de huurders vertrekken en ze leeg komen te staan.


Borden met historische foto’s* (gedigitaliseerd door Berry Mulder) die zijn geplaatst op de eerste drie leegstaande woningen van de begane grond van de Balticparkflat in Delfzijl.

De originele fotografen van de historische foto’s zijn niet bij ons bekend. Als de fotografen bekend zijn bij iemand, kan die zich melden bij Acantus via communicatie@acantus.nl.