(T)huis in Delfzijl

Boegkwartier feestelijk geopend

30 mei 2024

Donderdag 23 mei kwamen veel bewoners van het Boegkwartier naar de grote tent op de binnenplaats van hun nieuwe appartementencomplex. Samen met vertegenwoordigers van Acantus, Rottinghuis, Noorderzorg en gemeente Eemsdelta vierden ze de opening van hun Boegkwartier.

Gezellige bijeenkomst

Het was een gezellige bijeenkomst met veel variatie. De bouwer van het Boegkwartier, aannemer Rottinghuis, presenteerde een video van 3 minuten, waarin het hele Boegkwartier gebouwd werd. Het was een samenvatting van de twee camera’s die vanaf het begin op de bouwplaats gericht stonden en voortdurend opnames maakten. Klik op de link hieronder om de video te bekijken.

Jeu de boulesbaan in de daktuin

In de daktuin ontvingen de bewoners 3 kistjes met jeu de boules-ballen. Drie bewoners mochten de ballen uitproberen.

Vervolgens werd een groot insectenhotel onthuld, gemaakt door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Het hotel is grotendeels gemaakt van materialen die Rottinghuis overhoudt bij bouwprojecten.

De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en drankje. Voor alle aanwezigen was een bijzonder magazine beschikbaar over de totstandkoming van het Boegkwartier. Dat magazine kunt u hieronder bekijken.