(T)huis in Delfzijl

‘Dat we gaan verhuizen voelt heel dubbel.’

14 oktober 2020

Het gezin van Monique Mulder-Lamijer verhuist begin volgend jaar. Ze verruilen hun tussenwoning in de Finsestraat voor een hoekhuis aan de Uitwierderweg.

Dubbel gevoel
‘Dat we gaan verhuizen voelt heel dubbel’, valt Monique met de deur in huis. ‘Aan de ene kant ga ik dit huis erg missen. We wonen hier 24 jaar. Al onze kinderen zijn hier geboren en deze straat is heel leuk. Het is maar de vraag wat we daarvoor terugkrijgen. Aan de andere kant zie ik onze verhuizing ook als een positieve nieuwe start voor ons gezin.’  

Woonbeurs
‘We weten al anderhalf jaar dat dit er aan zit te komen’, vertelt Monique. ‘Eerst kregen we een brief van de woningcorporatie met een uitnodiging voor een bijeenkomst. Zo werd ons meegedeeld dat we moesten verhuizen. Ook kwam er iemand langs voor een keukentafelgesprek.’ Het gezin bezocht nadien ook de woonbeurs.  

Monique Mulder en haar jongste dochter bekijken de plattegrond van de nieuwe woning.

Wensen
‘In het keukentafelgesprek konden we onze woonwensen aangeven’, vervolgt Monique. ‘We wilden vijf slaapkamers. We kregen er vier. En we wilden een garage, want we hebben zes fietsen én een aangepaste fiets van mijn jongste zoon. Maar die garage kregen we niet.’ Het gezin wil de verhuisvergoeding gebruiken om zelf een blokhut te bouwen. 

Uitwierderweg
Monique wilde van meet af aan naar de Uitwierderweg. ‘Deze huizen zijn speciaal voor grote gezinnen. Dat vind ik leuk voor mijn kinderen. Die kijken er echt naar uit’. Jessica (23), Brian (18), Wesley (13) en Rebecca (10) knikken instemmend. ‘Ik krijg daar eindelijk mijn eigen kamer’, besluit Brian: ‘dat vind ik vooral vet’. 

Monique Mulder met haar kinderen voor het nieuwe huis aan de Uitwierderweg.