(T)huis in Delfzijl

De voordelen van wonen in nieuwbouw

22 juli 2022

De goedlachse Jeritsa Eusenia woont sinds ruim een jaar in een nieuwbouwwoning in de Schrijversbuurt in Delfzijl. Daarvoor woonde ze in de Balticparkflat die in 1967 gebouwd werd.

Door de verhuizing van een flat naar een huis woon ik rustiger

Op zich woonde ze in de flat ook met plezier, maar haar nieuwe huis heeft toch wel voordelen. “Het was even wennen om in een rustige wijk te wonen. Nu vind ik het heerlijk!” vertelt Jeritsa. Hoewel het niet meteen rustig was. Er waren veel buurtkinderen die kattenkwaad uithaalden, zoals belletje trekken. “Toen heb ik snoep en ijsjes gekocht en als die kinderen langs kwamen riep ik: “Ha dushi! Wil je wat lekkers?” Dan mochten ze zelf iets uitzoeken. Nu noemen ze me tante” lacht ze “en ik hoor ze tegen andere kinderen zeggen dat ze mij met rust moeten laten omdat ik lief ben.”

Een tuin betekent een grotere woonruimte in de zomer

“De tuin is nog niet af en er is wat gedoe met de stratenmaker, maar volgende week moet het klaar zijn en dan kan ik mijn verjaardag lekker buiten vieren. Ik heb al een partytent gekocht voor het feest” Jeritsa kan niet wachten tot het zover is “De gekleurde flessen staan nu nog bij elkaar te wachten totdat ik ze weer rondom de tuin kan zetten. Ik hou van kleur en het maakt mijn tuin herkenbaar. Dan vertellen mensen bijvoorbeeld aan elkaar ‘dat is bij de gekleurde flessen’ Nu kan ik ook lekker bezig met mijn moestuin. Ik had vorig jaar een enorme pompoen, tomaten, paprika’s en aardappels. Eten uit eigen tuin is lekker, goedkoop en gezond.”

In een nieuw huis is alles gasloos en netjes

“Het is een fijn huis. Niet alles is perfect, maar ik woon hier met veel plezier” verzucht ze “Alles is nieuw en netjes. Daar hou ik van. Zo kan ik het zelf ook netjes bijhouden. Sommige mensen vinden mijn inrichting te druk. Daar trek ik me niks van aan. Ik hou van kleur en vrolijke spulletjes.
Het is natuurlijk ook echt heel fijn dat er geen gas gebruikt wordt in dit huis. Daardoor heb ik nu veel minder last van een stijgende energierekening.”
Jeritsa besluit: “Wonen in een nieuwbouwhuis heeft zoveel voordelen. Ik ben er echt blij mee!”