(T)huis in Delfzijl

‘Delfzijl kan trots zijn op dit complex’

8 februari 2024

Dinsdag 5 februari tekende zij haar huurcontract. Nyna Kamminga (24) is één van de gelukkigen die een woning kreeg toegewezen in het Boegkwartier. Binnenkort woont zij in dit spraakmakende wooncomplex in het centrum van Delfzijl.

Ze tekende het contract, kreeg de sleutels én ontving een emmer vol schoonmaakspullen. ‘Ik ben heel blij met mijn nieuwe huis’, lacht Nyna, die ruim twee jaar stond ingeschreven bij Acantus. Het afgelopen jaar huurde ze via AdHoc een woning in de Schuitenzandflat. Nyna komt dus wel uit Delfzijl-Noord maar verhuist niet in het kader van de versterkingsopgave. ‘Mijn inschrijving bij Acantus liep vorig jaar gewoon door. Hoewel ik aanvankelijk niet in aanmerking kwam voor een woning in het Boegkwartier, bleek wat later dat iemand deze fantastische woning had afgewezen. Toen kreeg ik hem dus toch, ik heb echt heel veel geluk gehad.’

Uitleg
Michel Boer, mutatieopzichter van Acantus vertelt wat over de procedure en de woning. ‘We zijn vorige week begonnen met het overhandigen van sleutels aan mensen uit de Zandplatenbuurt die vanwege de versterkingsopgave hier naar toe verhuizen. Deze week zijn de reguliere huurders aan de beurt, Nyna is daar één van.’ In de woning legt hij onder meer uit hoe de nieuwe temperatuurregeling werkt en wat er allemaal te zien is in de onderhoudskamer. ‘Delfzijl kan trots zijn op dit complex’, besluit hij enthousiast.

Klussen
Vanuit de woonkamer op de eerste etage kijkt Nyna richting de Evenementenhal en de Diekloper. Maar zover is het nog niet, eerst moet er nog even flink geklust worden. ‘Mijn hele familie helpt mee. We beginnen met het voorstrijken van de wanden, daarna gaan we alles verven en legt mijn vader de laminaatvloer. Alle meubels heb ik al, die staan in een opslag. Ik kreeg een hele grote bank van mijn tante en de rest heb ik goedkoop gescoord tijdens Black Friday’, vertelt Nyna enthousiast.

Dakterras
Nyna is de enige bewoner met een dakterras. ‘Hoe leuk is dat? Ik heb zo’n palletbankje. Die ga ik daar direct neerzetten natuurlijk. Vanaf het terras kun je heel ver kijken. Dit is echt een superplek. Ik woon straks midden in het centrum met twee supermarkten dichtbij en lekker dichtbij het strand en de haven. Familie en vrienden willen allemaal langskomen met de feestdagen. Dat wordt nog wat met de Pinksterfeesten en Delfsail.’

Over Nyna
Nyna is één van de jongste bewoners in het complex. Ze groeide op in Eppenhuizen maar woont sinds zes jaar met veel plezier in Delfzijl. Ze studeert voor Leraar Gezondheidskunde en Welzijn aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Daarnaast werkt ze één dag per week én in de schoolvakanties als pedagogisch medewerker bij een kinderopvang in Delfzijl.