(T)huis in Delfzijl

Drie complexen in Kwelderland stap dichterbij

31 augustus 2020

Wethouder Hans Ronde en Jan Henk Schipper, directeur van Janssen de Jong Bouw Noord, ondertekenden op 27 augustus de koop-realisatieovereenkomst voor de bouw van drie appartementencomplexen in de wijk Kwelderland in Delfzijl. In deze overeenkomst staan afspraken over verkoop van de grond en wat daarop gebouwd gaat worden. De verkoop van de appartementen start naar verwachting in oktober.

In de wijk Kwelderland worden drie appartementencomplexen gebouwd met elk acht appartementen. De gebouwen komen te staan op een landtong in het kwelderlandschap. Ze worden vernoemd naar de straatnaam waaraan ze komen te liggen, namelijk Balg, Slik en Slenk. Het ontwerp is gemaakt door Derk Flikkema van Bureau Noordeloos en Jongsma|Dijkhuis samenwerkende architecten uit Delfzijl. De appartementen zijn gasloos, bevingsbestendig, levensloopbestendig en krijgen een ruime buitenruimte, berging, parkeerplaats en liftinstallatie. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de uitwerking van het ontwerp en de verkoopstukken.

Hans Ronde is enthousiast over het plan. “Architect Derk Flikkema is er in geslaagd een ontwerp te maken dat goed past in de omgeving. Kwelderland is een bijzonder gebied, waar de gemeente zorgvuldig mee omgaat. We zien dat er veel belangstelling is om te wonen in Kwelderland. Vrijwel alle kavels zijn verkocht en diverse plannen voor woningbouw zijn inmiddels in een vergevorderd stadium. Kwelderland is een mooie plek voor de bewoners van de Zandplatenbuurt die vanwege de versterkingsopgave gaan verhuizen. Maar ook anderen hebben hun oog laten vallen op dit bijzondere kwelderlandschap. Ik verwacht dat er veel belangstelling is voor deze appartementen, ook omdat ze goed passen in de mix met vrijstaande woningen en twee-onder-eenkappers. Zo is er voor iedereen een woning op maat.”

De verkoop van de appartementen begint naar verwachting in oktober. Het project staat al een tijdje online op www.woneninkwelderland.nl en er wordt zeer positief op gereageerd. Als makelaar is het kantoor Kamp&Koolhof uit Delfzijl betrokken bij het plan.