(T)huis in Delfzijl

Huurders verhuizen naar Spoorstraat

16 mei 2020

Ik verheug me op het klussen en het inrichten.

Het tweede wooncomplex waar huurders van Acantus vanwege de versterkingsopgave naartoe verhuizen is de Spoorstraat in het centrum van Delfzijl. Op donderdag 30 april tekenden de nieuwe huurders hun huurcontract. Zo ook Ilona Heuker. Maar de bezichtiging en ondertekening gingen vanwege het coronavirus iets anders dan normaal.

“Maanden geleden bezocht ik voor het eerst een informatieavond. Ik wist toen niet of de nieuwbouw aan de Spoorstraat iets voor mij zou zijn. De informatieavond en brochure trokken mij over de streep. Ik werd daardoor steeds enthousiaster. En nu ben ik heel blij dat ik voor de Spoorstraat heb gekozen, omdat ik zelf in het centrum werk. Lekker dichtbij dus.

Ik had nooit verwacht dat ik een kans zou maken voor de Spoorstraat, want ik woonde pas sinds maart 2019 in de Balticparkflat. Vorige week mochten we als bewoners ons nieuwe appartement bezichtigen. In plaats van een bijeenkomst met z’n allen, mochten we de woning individueel bekijken. We werden in een tijdblok ingedeeld en ons werd gevraagd bij voorkeur alleen of met maximaal twee mensen te komen. We verzamelden buiten, bleven op afstand van elkaar, en van Acantus ging niemand mee de woning in. We kregen de tijd om alles rustig te bekijken. En wat ik zag, beviel zeker.”

Het tekenen van het huurcontract gebeurde dit keer niet in de woning, maar in het informatiepunt voor bewoners in de versterkingsopgave. De spreekkamers zijn voorzien van plexiglas en van twee kanten toegankelijk. Op deze manier konden de contracten op een veilige en toch persoonlijke manier worden getekend.

Ilona Heuker: “Jammer genoeg gaat de bijeenkomst om kennis te maken met mijn nieuwe buren niet door. Wel fijn dat de verhuur van mijn nieuwe appartement ondanks het coronavirus toch door is gegaan. Ik verheug me op het klussen en het inrichten.”