(T)huis in Delfzijl

‘Ik heb heel veel mazzel gehad’

20 november 2020

Eind mei is ze verhuisd naar een hoekwoning in de Spoorstraat. De 29-jarige theatertechnicus Ilona Heuker is blij met haar nieuwe huis en met het complex. Ze is het meest trots op haar woonkamer: ‘Die is gewoon gezellig en knus’.

Ilona Heuker in haar woonkamer

Geluk gehad
Ilona: ‘Ik woonde pas een jaar in de Balticflat. Dus ik dacht dat ik geen kans zou maken’. Toch lukte het. Ze kreeg de vierde woning op haar voorkeurslijstje. Dit is echt een hele mooie plek. Ik heb mazzel gehad. Nog eens temeer omdat ik als hoekbewoner een overdekt dakterras heb op de galerij.’

Klussen
Na het tekenen van het huurcontract begon ze direct te klussen. Ilona kreeg hulp van haar vader. ‘Mijn vader heeft twee weken vrij genomen om mij te helpen. Alles hebben we samen gedaan: geschilderd, de vloer gelegd, behangen, gordijnen ophangen… Na drie weken was het precies zoals ik het wilde hebben. Een week later ben ik verhuisd.’

Ilona op de galerij

Niet groot
In de hoekwoning met twee slaapkamers, lopen de woonkamer, keuken en eetkamer naadloos in elkaar over. ‘Het was best een beetje puzzelen met de inrichting’, vertelt Ilona. ‘Het is geen mega groot huis. Maar dat hoeft ook niet, want ik woon hier alleen met mijn twee poezen

Energiezuinige woning
De woning heeft vloerverwarming en is goed geïsoleerd. Ilona kookt op inductie. ‘Dat was wel even wennen’ verklaart Ilona. ‘Maar na twee keer proberen ging het prima. Ook heb ik nergens meer radiatoren in huis. Dat vind ik mooi. Ik houd van strak. Afgelopen zomer was het hier wel heel erg heet. Omdat het zo goed geïsoleerd is, blijft warmte kennelijk lang hangen. Maar dat is in de winter weer een voordeel. Het huis voelt gewoon lekker warm aan.’

Nieuwe buren
Heuker vindt het jammer dat de kennismakingsborrel met de nieuwe buren niet door kon gaan vanwege Corona. ‘Als je alle 15 bewoners eerst even had ontmoet was de start toch anders geweest. Je komt nu wel mensen tegen, maar dat is niet hetzelfde. Ik weet wie er wonen in de twee huizen naast mij, maar we hebben nog geen koffie met elkaar gedronken of zo.’

Goede begeleiding
‘Het hele proces van een woning kiezen, de inschrijving en verhuizen ging voorspoedig. De begeleiding door Acantus was goed’, besluit Ilona. Heuker heeft ook nog een tip heeft voor mensen die nog moeten verhuizen: ‘Je zit nergens aan vast, totdat je het huurcontract tekent. Dus lijkt iets je interessant? Schrijf je dan gewoon in!’

Ilona aan de keukentafel