(T)huis in Delfzijl

‘Ik was toch liever naar de Schrijversbuurt gegaan’

3 maart 2021

De meeste bewoners van de Zandplatenbuurt Noord en -Zuid verruilen oudbouw voor nieuwbouw op een andere plek in Delfzijl. Een enkeling verhuist naar een bestaande woning. Zo ook de 80-jarige meneer Sauselé. Maar achteraf gezien heeft hij toch een beetje spijt. Spijt dat hij toch niet koos voor zijn beoogde hoekwoning in de Schrijversbuurt.


Wachten op verhuizing
De voorbereiding is grotendeels klaar. Meneer Sauselé zit er daarom wat verloren bij in zijn ontmantelde woning. Hij heeft eigenhandig de lampen van het plafond gehaald, de gordijnrailsen van de muur geschroefd, bedden uit elkaar gehaald, poten van tafels geschroefd en de snoeren van zijn audiospullen netjes opgerold. Veel van zijn spullen heeft hij al ingepakt. Hij wacht nu op het naderende moment van zijn verhuizing.


Kustweg flat
Meneer Sauselé verhuist niet naar de Schrijversbuurt, zoals de bedoeling was. Hij koos op het laatste moment voor een flat aan de Kustweg. ‘Daar woont een kennis van mij. Die vertelde dat daar een woning vrij kwam. Begin februari ben ik gaan kijken en ik vond het mooi’, vertelt meneer Sauselé. ‘Toen heb ik Acantus gebeld om te vragen of ik daar naar toe kon. En dat kon. Maar eerlijk gezegd heb ik toch en beetje spijt gekregen van mijn beslissing. Ik was achteraf liever naar de Schrijversbuurt gegaan.’


Heel modern

‘In de Schrijversbuurt is alles nieuw en elektrisch. En heel modern’, verklaart meneer Sauselé zijn spijtbetuiging. ‘Achteraf was ik liever in deze buurt gebleven. Dicht bij de winkels. Eigenlijk wil ik helemaal niet verhuizen, maar ja wat moet, moet. Nu ga ik dus naar de Kustweg. Daar is gelukkig wel een lift. En ik kijk er straks ook mooi uit op de weg.’

Nog geen datum
Meneer Sauselé heeft nog geen definitieve verhuisdatum. Hij verwacht elk moment een telefoontje van Acantus. ‘Maar dat verhuizen komt wel goed hoor. Veel meubels laat ik achter. Wat daar verder mee gebeurd weet ik niet. Een neef van mij helpt me. We doen het gewoon zelf.’