(T)huis in Delfzijl

Jetta Post brengt met ‘Deur weer en wind mien stad’ een ode aan Delfzijl

28 oktober 2021

Jetta Post bezingt in haar eerste single de schoonheid van Delfzijl. Post, die de tekst en muziek zelf schreef, zocht voor de uitvoering van haar lofzang de samenwerking op met de Magellan Singers.

Razende Reporter
Jetta Post schreef het lied om Delfzijl een positieve impuls te geven. “Als razende reporter voor Thuis in Delfzijl ben ik betrokken bij de versterkingsoperatie, waarin mensen uit de Zandplatenbuurt verhuizen van oud naar nieuwbouw op een andere plek in Delfzijl. Met al die nieuwe huizen én met het prachtige strand wordt Delfzijl steeds mooier. Daarom heb ik de schoonheid van de havenstad beschreven in een liedje”, legt Jetta uit. “Ik heb vervolgens de Magellan Singers gevraagd om mee te zingen. Dat koor is onlosmakelijk verbonden met Delfzijl. Zonder hen was het niet half zo mooi geworden!”

Deur weer en wind mien stad
In het lied bezingt Post vele mooie plekken in Delfzijl die in de videoclip prachtig in beeld zijn gebracht door Michel Wijninga van Flexrecords. “Het is eigenlijk een soort promotiefilm voor Delfzijl geworden”, grapt Post. “Maar het lied gaat over mijn gevoel voor Delfzijl. Delfzijl zit in mijn hart. Ook al waait het er altijd, het is een plek om van te houden. Vandaar de titel: ‘Deur weer en wind mien stad’.” De videoclip is opgenomen rondom het stadsstrand, de nieuwe brug en de haven van Delfzijl en kwam mede tot stand door thuisindelfzijl.nl.

Over Jetta
Jetta Post schrijft en componeert Groningse liedjes. Voorheen maakte zij deel uit van De Poedies. Dit damestrio zong vorig jaar mee in het zomerse ‘Poedie Poedie Poedie’ van Fries Wolma, die ook meewerkte aan ‘Deur weer en wind mien stad’. Inmiddels treedt Post solo op. Haar repertoire is 100% Gronings: “Schiere luusterlaidjes en vroleke songs over t leven, de laifde en aal doar tuzzen in”, aldus Post. “Ik heb ook een paar klassiekers ‘Omtoald’, zoals we dat op zijn Gronings zo mooi zeggen.” Countryklassieker Jolien werd Rolien en Danny Vera’s Rollercoaster werd Daanzen in de regen. Uiteraard praat Poedie Post de boel in onvervalst Gronings aan elkaar!