(T)huis in Delfzijl

‘Mensen van A tot Z begeleiden, dat vind ik mooi’

20 oktober 2023

Hij is enthousiast, bevlogen en heeft er heel veel zin in. Marvin Pas (38) uit Godlinze gaat 1 november aan de slag als bewonersbegeleider in de Zandplatenbuurt. Hij helpt straks huiseigenaren op weg in hun verhuizing naar een nieuwe woning op een andere plek in Delfzijl. ‘Ik houd ervan om mensen te helpen, om dat met gevoel te doen en zo goed mogelijk,’ vertelt Marvin, die eerder werkte in de detailhandel en in de verhuisbranche. ‘In commerciële functies moet alles vaak snel, terwijl ik juist graag de tijd neem voor mensen en een band met ze opbouw. Wat zijn de pijnpunten? Waar hebben ze behoefte aan? En hoe kan ik ze daar zo goed mogelijk bij helpen?’

Over Marvin

Marvin is geboren in Hengelo, woonde tot zijn tiende in Alkmaar en daarna in Groningen. Zo’n tien jaar geleden verruilde hij de stad voor een huis in Zuidhorn. Sinds twee jaar woont hij met zijn vriendin Shanna en hun vier kinderen in een prachtige oude boerderij in Godlinze. Hij is gek van de FC en trekt zich graag even terug in zijn mancave om in alle rust een wedstrijdje te kijken. In de spaarzame vrije weekenden die hij en Shanna samen hebben, maken ze graag stedentripjes.

Kwantum

Marvin werkt nu nog als floormanager bij een filiaal van Kwantum. ‘Dat is een mooie baan, maar werken op zaterdagen, koopavonden en soms koopzondagen… dat is slecht te combineren met ons gezin. Gelukkig zag Shanna deze vacature. Het leek haar echt iets voor mij. Dat bleek ook zo te zijn. Ik heb gesolliciteerd bij KAW, ging op gesprek en daarna was de deal snel rond.’

Van A tot Z

Voorheen kwam hij als verhuisadviseur al bij mensen thuis en had hij ook al te maken met de versterkingsopgave. ‘Inventariseren wat nodig is en een mooie offerte maken. Dat was wat ik deed. In mijn nieuwe functie kan ik mensen echt van A tot Z begeleiden. Dat vind ik mooi. En dat ik mensen dan over een jaar of tien weer spreek in hun nieuwe woning en dat ze dan zeggen: we wonen hier geweldig fijn. Eigenlijk mooier dan op onze vorige plek. Daar ga ik voor.’

Delfzijl

‘Iedereen heeft een mening over Delfzijl. Maar de havenstad is zichtbaar aan het veranderen. Dat mensen moeten verhuizen is natuurlijk vreselijk, maar het centrum wordt beter, de boulevard is prachtig en de stad wordt weer mooier. Daar is uiteindelijk iedereen mee gebaat en ik hoop dat mensen daar op termijn ook allemaal weer blij mee zijn.