(T)huis in Delfzijl

Minister Ollongren in gesprek met bewoners Zandplatenbuurt

28 juni 2021

Op maandag 28 juni heeft demissionair minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren een werkbezoek gebracht aan de gemeente Eemsdelta. Als onderdeel van het werkbezoek bezocht ze de Zandplatenbuurt in Delfzijl, waar ze in gesprek ging met bewoners en een rondwandeling maakte door de wijk.

Namens de gemeente Eemsdelta vertelde wethouder Annalies Usmany hoe de versterkingsoperatie past in de geschiedenis van Delfzijl en hoe het ook kansen biedt aan de stad. Bestuurder Anita Tijsma van Acantus legde uit hoe de versterking in de Zandplatenbuurt nieuw perspectief biedt aan de bewoners. Ze benadrukte bij de minister dat de aanpak van de Zandplatenbuurt Noord een vervolg moet krijgen in het zuidelijke deel van de wijk. Duidelijkheid is daarvoor een belangrijke voorwaarde.

Vanuit de BVZ waren een paar huurders en eigenaren van koopwoningen aanwezig om hun persoonlijke ervaringen met de minister te delen. “De plannen zijn goed, maar het is voor bewoners wel even doorbijten. Zeker voor de oudere bewoners”, gaf Silly Udema namens de BVZ de minister als boodschap mee. Wel gaf ze aan dat ze erg blij is met de samenwerking tussen gemeente, Acantus en bewoners. Als voorbeeld van de betrokkenheid van bewoners en de BVZ noemde ze de fietstochten, waarbij bewoners samen met de BVZ op verkenning gaan langs de nieuwe woonplekken in de stad. 

Na het gesprek kreeg de minister een rondleiding door de nieuwe Schrijversbuurt en de Zandplatenbuurt.