(T)huis in Delfzijl

Nieuwe inrichting Havenstraat Delfzijl

10 januari 2024

Binnenkort krijgen de toekomstige bewoners van het Boegkwartier de sleutel van hun nieuwe woning. Het Boegkwartier is het nieuwe appartementencomplex in de driehoek tussen Waterstraat – Willemstraat en Havenstraat. Als het Boegkwartier klaar is, kan de Havenstraat opnieuw ingericht worden. De openbare ruimte achter de AH supermarkt wordt dan ook netjes gemaakt. Alles moet klaar zijn voordat Delfsail begint. Delfsail vindt plaats van 13 tot en met 16 juni.

Nieuwe riolering
De Havenstraat krijgt een nieuwe riolering. Dat is een gescheiden rioolstelsel met een buis voor afvalwater en een buis voor regenwater. Als de nieuwe riolering is gelegd, komen er nieuwe klinkers in de Havenstraat. Ook komen er nieuwe bomen bij. Het is nog niet bekend wanneer deze werkzaamheden uitgevoerd worden. Als de planning bekend is, krijgen aanwonenden nadere informatie over de werkzaamheden.

Lichtbruin: de rijbaan van de Havenstraat en de parkeerplaatsen krijgen roodbruine klinkers.
Donkerbruin: het voetgangersgedeelte krijgt roodpaarse klinkers.
Er komen ook nieuwe bomen, in het verlengde van de huidige rij bomen.

Opknappen centrum Delfzijl
De gemeente werkt aan het opknappen van het centrum van Delfzijl. Zo is na de sloop van het hoge gedeelte van de Vennenflat een deel van Plein de Vennen al opnieuw ingericht. Als de laagbouw van de Vennenflat later dit jaar ook is gesloopt, kan ook dat deel van Plein de Vennen opnieuw ingericht worden. Daardoor komen er extra parkeerplaatsen.