(T)huis in Delfzijl

Notaris verricht loting voor wonen in Delfzijl

11 mei 2022

Notaris Emmius uit Delfzijl verrichtte op 2 en 9 mei de loting voor een aantal nieuwe woningen en kavels in Delfzijl. Projectontwikkelaar Zethoven I Hornstra gaat in de Schrijversbuurt 19 woningen bouwen. De gemeente Eemsdelta verkoopt drie kavels op de hoek van Kustweg en Neptunusstraat. Deze woningen en kavels waren sinds 2 april 2022 te koop en belangstellenden konden zich daarvoor inschrijven.

De belangstelling was groot; voor de woningen in de Schrijversbuurt hadden zich 27 belangstellenden uit Delfzijl en daarbuiten ingeschreven en voor de kavels waren 20 inschrijvingen. Na de loting gaan 15 bewoners van de Zandplatenbuurt in gesprek met Zethoven I Hornstra over de koop van een woning. Vanuit de Zandplatenbuurt krijgen drie huishoudens een optie op een kavel.

De belangstellenden die zijn uitgeloot staan op basis van de loting op een reservelijst. Wanneer mensen die zijn ingeloot toch niet tot aankoop overgaan wordt gebruik gemaakt van de reservelijst. Ook voor de acht koopappartementen van Rottinghuis in het appartementencomplex Boegkwartier – Wonen met een PLUS, is de belangstelling groot. Voor deze appartementen wordt op een later moment via loting bepaald wie een appartement kan kopen.