(T)huis in Delfzijl

Planning huurwoningen

7 april 2022

Op verschillende plekken in Delfzijl wordt gebouwd. Wat is de status van de lopende huurprojecten van Acantus? Wat voor nieuwe woningen komen er? Wanneer start de inschrijving? En wanneer worden ze opgeleverd?
Patrick van der Meer is wijkconsulent bij woningcorporatie Acantus. Hij coördineert de oplevering van de nieuwe woningen. Woningen die bedoeld zijn voor huurders in de Zandplatenbuurt en omgeving, die in de versterkingsopgave verhuizen naar een nieuw huis op een andere plek in Delfzijl. Patrick legt in volgorde van oplevering uit hoe het met alle bouwprojecten staat:

Mei 2022: Vestingbuurt

De 48 rijwoningen in de Vestingbuurt zijn bijna klaar. Het zijn eengezinswoningen en huizen voor één en tweepersoonshuishoudens geworden. De bezichtigingen zijn in volle gang. Binnenkort worden de eerste zestien contracten getekend. Daarna worden elke week vier woningen opgeleverd. De verwachting is dat eind mei alle huizen zijn verhuurd.

Vestingbuurt eind maart 2022

Juni 2022: Polarisbuurt/Betingehof

Als de Vestingbuurt is afgerond, worden de 22 hofwoningen in de Polarisbuurt opgeleverd én verhuurd. Eind april kunnen de nieuwe huurders een aantal woningen bekijken en meepraten over de inrichting van de gemeenschappelijke binnentuin. Ze krijgen hiervoor nog een uitnodiging. Daarvoor zijn inmiddels twee schetsvoorstellen gemaakt. De contracten worden voor de zomervakantie getekend.

Polarisbuurt eind maart 2022

Eind 2023: Wonen met een PLUS

In de driehoek tussen de Waterstraat, Willemstraat en Havenstraat komt het bijzondere appartementencomplex Wonen met een PLUS. Er komen 70 huur- en 8 koopwoningen. De appartementen zijn bedoeld voor één en tweepersoonshuishoudens en voor jong én oud. In het complex wordt een gezamenlijke binnentuin boven op de nieuwe Lidl aangelegd. De bouw is begonnen. De verkoop van de koopappartementen is 2 april begonnen. In mei start de inschrijving voor de huurappartementen. Het complex wordt eind 2023 opgeleverd.

Wonen met een PLUS eind maart 2022

Eind 2023: LTS locatie

Op de plek van de oude LTS in Delfzijl-West wordt een appartementencomplex gebouwd; 25 huurappartementen en 12 eengezinswoningen met tuin. Dit complex is speciaal bedoeld voor de bewoners van woongemeenschap Filadelfia. Een aantal appartementen is beschikbaar voor andere bewoners uit de Zandplatenbuurt en omgeving. De verwachte start bouw en inschrijving voor de woningen is eind 2022.

Eind 2023: Landenbuurt

Achter de huidige woningen in de Finse straat (Delfzijl-Noord) komen 20 huur- en 20 koopwoningen. Er worden 12 levensloopbestendige woningen en 8 eengezinswoningen door Acantus gebouwd. Cosis, de organisatie die mensen met een psychische en/of verstandelijke beperking ondersteunt, bouwt ook 18 woningen in één woonblok. Hier komen cliënten uit de Ede Staalstate te wonen. De verwachting is dat de bouw eind 2022 start. Dit geldt ook voor de inschrijving van de huurwoningen.

Eind 2023: Centrum Zuidoost/Ubbens

Op de plek van de oude bedrijfsgebouwen op het Ubbensterrein komt een nieuwe woonbuurt aan het water en dichtbij het centrum. Er komen vrije kavels, appartementen, koopwoningen, huurwoningen en rijwoningen. Acantus bouwt hier 27 eengezinswoningen. Het bestemmingplan is goedgekeurd en de eerste schetsontwerpen zijn besproken met de BVZ. De verwachting is dat de bouw eind 2022 start. Op dat moment start ook de inschrijving voor deze woningen.

Ubbenslocatie eind maart 2022

Kortom, er wordt in Delfzijl voor huurders volop gebouwd!