(T)huis in Delfzijl

RTLZ filmt de kracht en schoonheid van Delfzijl

9 oktober 2020

De ontwikkelingen in Delfzijl blijven landelijk niet onopgemerkt. Vandaag zijn de eerste opnames gemaakt voor het RTLZ Programma ‘De Barometer’. De aflevering die hier werd opgenomen staat geheel in het teken van Delfzijl. Wat gebeurt er op het gebied van stedelijke vernieuwing? Hoe verhoudt de nieuwbouw zich tot de aardbevingsproblematiek? En hoe staat de stad er economisch voor?

Opnamedag 1
Op opnamedag 1, was natuurlijk een hoofdrol weggelegd voor Burgemeester Gerard Beukema. Hij werd geïnterviewd over Delfzijl en de gebiedsontwikkeling in de stad. Aansluitend werd de camera gericht op Anita Tijsma, bestuurder van Acantus. Zij werd ondervraagd over de bijdrage die Acantus levert aan de versterkingsoperatie en hoe bewoners betrokken worden bij de nieuwbouwplannen. Tot slot werd stedenbouwkundige Martin Dubbeling geïnterviewd over de toekomstige bouwplannen en mocht Gose Posthumus van de gemeente Delfzijl iets vertellen over de plannen met de scholen en de zorgsector.

Links Anita Tijsma, bestuurder Acantus
Rechts Gosé Posthumus, gemeente Delfzijl

Opnamedag 2

De programmamakers komen nog een dag terug. De tweede opnamedag wordt ingezoomd op de economische waarde van Delfzijl. Uiteraard wordt dan de haven gefilmd, Groningen Seaports bezocht en spreekt de presentatrice Annemarie Brüning met directeur Cas Köning over innovatie en groene energie.

Over De Barometer

Het programma toont reportages van 25 minuten over spraakmakende projecten. Die worden geanalyseerd aan de hand van een barometer. Annemarie Brüning peilt welke succesfactoren kansen bieden en voor groei kunnen zorgen.

Uitzending

Het programma wordt 8 november om 17.30 uur uitgezonden. RTLZ is te vinden op kanaal 11 van KPN, Telfort, Xs4all en Vodafone en op kanaal 12 van Ziggo. Het programma wordt herhaald op 10 november om 7.30 uur, op 11 november om 16.30 uur en op 13 november om 10.30 uur.

De aflevering over Delfzijl kan vanaf 9 november op debarometer.tv ook online worden bekeken.