(T)huis in Delfzijl

Straatklinkers verhuizen naar grasveld bij Huibertplaat

30 mei 2024

Aannemer Hemmen gaat in de week van 3 juni klinkers transporteren van het Delfzichtterrein naar het grasveld aan het einde van de Huibertplaat in Delfzijl. De klinkers komen oorspronkelijk uit de Finsestraat. Ze zijn vorig jaar naar het Delfzichtterrein gebracht. Ze kunnen daar niet blijven liggen, want binnenkort begint de voorbereiding van de bouw van woningen in Park Delfzicht.

Hoe lang blijven de klinkers liggen?

Als de bouwprojecten aan de Finsestraat en de Noorsestraat klaar zijn, gaat de gemeente deze straten opnieuw inrichten. Dat gebeurt met de klinkers die in de Finsestraat hebben gelegen. De verwachting is dat dit rond de zomer van 2025 gebeurt. Tot die tijd blijven ze liggen op het grasveld aan het einde van de Huibertplaat.

Aandacht voor veiligheid

De vrachtwagens rijden van het Delfzichtterrein via de Huibertplaat en weer terug totdat alle klinkers zijn verplaatst. De verwachting is dat het maximaal 4 dagen duurt. De chauffeurs houden rekening met de bewoners door rustig te rijden. Rondom de bult klinkers komt een bouwhek, zodat het afgesloten is en kinderen er niet kunnen spelen.