(T)huis in Delfzijl

Symbolische sleuteloverdracht in de Vestingbuurt

20 april 2022

Nu de bouw het einde nadert breekt de tijd van verhuizen aan. Door het bijzondere karakter van de nieuwbouw in de Vestingbuurt, tussen bestaande woningen, is het voor zowel oude als nieuwe bewoners van de buurt even wennen. Op woensdag 13 april overhandigde mevrouw Hoekstra, die al 18 jaar in de Vestingbuurt woont, symbolisch de sleutel van haar nieuwe huis aan mevrouw Joana, die nu nog in een Schuitezandflat woont.

Huidige bewoner

Mevrouw Hoekstra geeft aan zich vereerd te voelen dat ze onderdeel is van de symbolische sleuteloverdracht. “Ik vind het hartstikke leuk om een nieuwe buurvrouw welkom te heten in de buurt! En ik ben natuurlijk blij dat de bouwoverlast nu bijna over is” lacht ze.
Het lijkt haar leuk om mee te denken over een activiteit waar nieuwe en huidige huurders met elkaar kunnen kennis maken. Maar wel na de zomer, als iedereen is verhuisd en er zijn eigen plekje van heeft gemaakt.

Nieuwe bewoner

Ook mevrouw Joana is opgetogen. “Ik vind het een mooie woning, maar moet er nog mijn eigen plekje van maken. Dat is nog behoorlijk veel werk, dus het zal stapje voor stapje gaan” vertelt ze. Haar familie gaat haar helpen met de verhuizing en de tuin. En ook Acantus denkt mee. Zij kon het warme welkom van een huidige huurder erg waarderen. Bij vertrek uit de woning werd mevr. Hoekstra al “nieuwe buurvrouw” genoemd.