(T)huis in Delfzijl

Tekenmoment rijwoningen Schrijversbuurt

15 juli 2020

Op woensdag 8 juli ondertekenden Erik Zwanenburg van ontwikkelaar Zwanenburg Projecten BV en wethouder Hans Ronde een koop- en realisatieovereenkomst voor 16 rijwoningen in de Schrijversbuurt Zuidoost in Delfzijl. Het project is ontstaan vanuit de grote sloop en nieuwbouw opgave in Delfzijl, maar wordt ook opgepakt door de reguliere woningmarkt. De startverkoop op 6 juni was een succes, alle woningen zijn inmiddels onder optie. De eerste acht koop- en aannemingsovereenkomsten met de kopers worden nog voor de bouwvak getekend.

Wethouder Hans Ronde van vastgoed: “Uit de snelle verkoop en evenwichtige verdeling tussen bewoners vanuit de sloop nieuwbouw opgave en de reguliere woningmarkt blijkt dat deze woningen goed aansluiten op de woningbehoefte van onze inwoners”.


Duurzame woningen
De aardbevingsbestendige woningen worden door bouwbedrijf IIBO uit Heerenveen geprefabriceerd en op de locatie gemonteerd. De woningen worden gebouwd in het duurzame MooiZEN woonconcept. De woningen zijn energieneutraal, gasloos en de casco’s van de woningen bestaan zoveel mogelijk uit biobased en circulaire materialen.

Bijzonder aan dit project is ook dat er de mogelijkheid is om de woning uit te breiden met een derde woonlaag. De woningen bestaan standaard uit twee bouwlagen. Drie woningen worden met drie bouwlagen uitgevoerd, bij de andere woningen is de derde laag optioneel. Vooraf is daardoor niet exact bekend hoe de verdeling tussen twee en drie lagen er uit komt te zien. Dit geeft een speels straatbeeld richting het station. Naar verwachting start de bouw in het najaar van 2020. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op https://thuisindelfzijl.nl/schrijversbuurt-zuidoost/.