(T)huis in Delfzijl

Trots op Delfzijl: Tonny de Vries zet Delfzijl via RTL4 in de schijnwerpers

3 mei 2022

Ze komen bijna dagelijks voorbij op RTL4. Tijdens het weerbericht ziet heel Nederland prachtige foto’s van Delfzijl. Tonny de Vries gaat er iedere dag voor op pad. Het liefst fotografeert hij mooie luchten, zonsondergangen of zonsopkomsten. Maar het de haven en het stadsstrand zijn ook al op tv te zien geweest.

Landelijke bekendheid

Sinds november stuurt hij regelmatig foto’s naar RTL4. Zijn eerste foto was van het Schildmeer. Die was dezelfde dag al te zien. ‘Na een tijdje ben ik me meer gaan focussen op Delfzijl’, vertelt Tonny, die geboren werd in Farmsum maar sinds 2000 in Delfzijl woont. ‘Ik ben trots op onze stad. Ik vind het geweldig dat ik Delfzijl op deze manier landelijke bekendheid kan geven.’

Direct contact

RTL4 krijgt dagelijks duizenden plaatjes toegestuurd. De foto’s van Tonny worden regelmatig uitgekozen. ‘Mensen denken dat dat komt omdat weerman William Huizinga uit Delfzijl komt. Maar dat is onzin. Andere weermannen en -vrouwen gebruiken mijn foto’s ook. Inmiddels heb ik via Messenger wel contact met William. Als ik na half zes nog mooie foto’s heb gemaakt van iets bijzonders, stuur ik hem daarover een berichtje. Zoals de foto die ik maakte van de kitesurfers. Die zie je dan om acht uur nog voorbijkomen.’

Trotse liefhebber

Tonny doet nooit mee aan fotowedstrijden. ‘Ik maak gewoon graag foto’s’, verklaart hij. ‘Vooral voor Facebook. Inmiddels worden ze regelmatig overgenomen door andere Facebook-accounts, zoals Stadsstrand Delfzijl.’ Hij krijgt steeds meer leuke reacties van Delfzijlsters. ‘Ik krijg te horen dat ze mijn foto’s mooi vinden. En mensen vinden het ook leuk dat Delfzijl daarmee positief op de kaart wordt gezet. Ik ben kennelijk niet de enige die trots is op deze stad.’