(T)huis in Delfzijl

Woonbeurs 2022: zo groen wordt Park Delfzicht

22 november 2022

Op de woonbeurs kunt u het eerste stedenbouwkundige ontwerp bekijken van Park Delfzicht. Dat is de naam van de nieuwe woonwijk op het terrein waar eerder het Delfzicht-ziekenhuis stond. U kunt zien waar bijvoorbeeld huizen komen, waar groen en waar parkeermogelijkheid. Ook wordt duidelijk wat voor soort woningen er zoal komen en hoeveel huizen er worden gebouwd. Iedereen is welkom om vragen te stellen en ideeën of suggesties aan te dragen om deze nieuwe wijk nog mooier te maken.

Park

De nieuwe wijk wordt ingericht als een park. Op die manier sluit de groene woonwijk perfect aan bij de bestaande groene omgeving in de buurt van het oude ziekenhuisterrein. In dit park komt een gevarieerd woningaanbod met bevingsbestendige, gasloze en energiezuinige koop- en huurhuizen. Er komen o.a. vrije kavels, rijwoningen, levensloopbestendige woningen en andere woonvormen.

Actuele status

Het plan wordt nu verder uitgewerkt met alle betrokken partijen. Tegelijkertijd zijn de voorbereidingen voor het wijzigen van het bestemmingsplan in gang gezet. Het streven is om op de woonbeurs in 2023 te starten met de verkoop van en inschrijving voor woningen.

De woonbeurs vindt plaats op 26 november in de Brede School Noord aan de Waddenweg 4 in Delfzijl. Op vrijdag 25 november zijn de bewoners van de Zandplatenbuurt en de Finsestraat uitgenodigd.
Heb je interesse in deze groene woonwijk? Kom dan naar de woonbeurs!

Op 25 september is de woonbeurs alleen voor bewoners van de Zandplatenbuurt. Zij hebben een uitnodiging gekregen met de tijden.

Op zaterdag is iedereen die interesse heeft in de nieuwbouwlocaties in Delfzijl van harte welkom tussen 10.00 – 13.00 uur.