(T)huis in Delfzijl

Woonbeurs (T)huis in Delfzijl goed bezocht en succesvol!

21 september 2021

De Woonbeurs (T)huis in Delfzijl in de sporthal van de Brede School Noord is dit weekend goed bezocht. Er heerste een ontspannen sfeer onder de huurders, kopers en andere belangstellenden.

Vrijdagmiddag en -avond was de beurs geopend voor huurders en kopers die vanwege de versterkingsoperatie moeten verhuizen. Op vrijdag hebben we 450 bezoekers gehad. Op zaterdag werd de beurs door zo’n 350 overige belangstellenden bezocht.

“Het is fijn om de mensen eindelijk weer eens te spreken”, blikt Justin Dol, programmamanager van de gemeente Eemsdelta terug. “Wat mij opviel is dat er veel interesse is voor de nieuwe woningen op de verschillende perspectieflocaties in Delfzijl. Tijdens de Woonbeurs hebben wij veel mensen kunnen helpen in hun zoektocht naar een nieuwe woonplek.”    

Beursbezoekers met belangstelling voor een woning op de Delfzichtlocatie konden hun woonwensen kenbaar maken bij drie stedenbouwkundigen. Op basis daarvan werd dit terrein, al schetsend ingericht. Op de beurs zijn een aantal locaties gepresenteerd waar mogelijk woningen gebouwd kunnen worden. De belangstelling voor de verschillende nieuwbouwlocaties waarvan de woningen binnenkort in de verkoop of verhuur komen was groot.

Bij de tekentafel. Bezoekers in gesprek met stedenbouwkundige Martin Dubbeling.

Tijdens de beurs werden de 100e huurder en de 75e koper in het zonnetje gezet. Maria Joana en de familie Oosterhoff kregen een prachtige bos bloemen en een energie-bespaarpakket overhandigd. De cadeaus werden uitgereikt door Acantus-directeur Anita Tijsma en wethouder Annalies Usmany.

De woonbeurs werd georganiseerde door woningcorporatie Acantus en Belangengroep Versterking Zandplatenbuurt (BVZ) en de gemeente Eemsdelta.

Silly Udema in gesprek met een bezoeker.
Stand Delfzichtlocatie