(T)huis in Delfzijl

Alle partners akkoord met definitief ontwerp Wonen met een PLUS

20 juli 2021


In het centrum van Delfzijl gaat veel veranderen. In de driehoek tussen de Waterstraat, Willemstraat en Havenstraat, wordt de komende twee jaar een bijzonder nieuwbouwcomplex gebouwd. Nu ook het college van de gemeente Eemsdelta heeft ingestemd met het definitief ontwerp, zijn alle partners akkoord en kan de bouw starten.


Nieuwbouwappartement op de hoek van de Waterstraat en Havenstraat
Nieuwbouwappartement op de hoek van de Waterstraat en Havenstraat

In de driehoek tussen de Waterstraat, Willemstraat en Havenstraat in het centrum van Delfzijl, verrijst de komende twee jaar een bijzonder nieuwbouwcomplex. Wonen met een PLUS omvat zeventig huurappartementen en acht koopappartementen, voor jong én oud. Nu ook het college van de gemeente Eemsdelta heeft ingestemd met het definitief ontwerp, zijn alle partners akkoord en kan de bouw starten. Gemeente Eemsdelta, woningcorporatie Acantus, zorgorganisatie Noorderzorg en supermarkt Lidl werken samen aan het project Wonen met een PLUS. Rottinghuis is de ontwikkelaar en aannemer en het ontwerp is gemaakt door de Zwarte Hond in nauwe afstemming met partijen.

Wethouder Jan Menninga: “Er verandert veel in het centrum van Delfzijl. Onlangs hebben we de werkzaamheden voor het nieuwe strand en de boulevard officieel afgerond. Met onder meer de Lidl op de begane grond en Noorderzorg aanwezig in het complex zelf, is dit nieuwbouwcomplex straks van alle gemakken voorzien. Dicht bij alle voorzieningen in het centrum en vlak bij het strand en de boulevard. Hierdoor biedt het complex alle comfort en gemak op het gebied van wonen, elkaar ontmoeten, winkelen en zorg. Ik ben dan ook blij dat de werkzaamheden nu van start kunnen.”

“Met Wonen met een PLUS komt er meer keuze in het woningaanbod van Delfzijl voor huurders, daar zijn wij erg blij mee. Alle sterke kanten van Delfzijl komen samen op deze locatie: het is groen, duurzaam en midden in het centrum, dus je hebt de reuring aan de buitenkant, en ruimte voor ontmoeting en rust aan de binnenkant”, vult Anita Tijsma, bestuurder van Acantus, aan.

Nieuwbouwappartement op de hoek van de Willemstraat en Waterstraat
Nieuwbouwappartement op de hoek van de Willemstraat en Waterstraat

Perspectieflocatie

Wonen met een PLUS is een perspectieflocatie. Dit betekent dat mensen die met de versterkingsopgave te maken hebben voorrang hebben om een appartement te huren, net als de mensen uit Het Waterpoortje.

Start werkzaamheden

Het project Wonen met een PLUS kent een lange voorbereiding. In de afgelopen jaren zijn de benodigde panden aangekocht en ondernemers begeleid naar een plek elders. Het bestemmingsplan is op 30 juni 2021 door de gemeenteraad vastgesteld. De huidige planning is dat eind 2021 of begin 2022 de sloop van de huidige panden op de locatie van Wonen met een PLUS start. Vervolgens duurt de bouw 1,5 tot 2 jaar. Het project is naar verwachting in de tweede helft van 2023 afgerond.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Centrum Wonen met een PLUS’. Daar staat ook een filmpje dat een prachtige indruk van het nieuwbouwcomplex geeft.